Blog Arşivi
-
▼
2013
(16)
-
▼
Kasım
(16)
- Başlık yok
- İSTRİDYE MANTARI NEDİR
- İSTRİDYE MANTARI YETİŞTİRİCİLİĞİ
- İSTİRİDYE MANTARI NERELERDE ÜRETİLİR
- İSTİRİDYE MANTARININ FAYDALARI
- İSTİRİDYE MANTARI HANGİ ORTAMLARDA YETİŞTİRİLEBİLİR
- İSTİRİDYE MANTARININ İKLİMSEL İSTEKLERİ
- İSTİRİDYE MANTARI ÜRETİM MALİYETİ
- İSTİRİDYE MANTARI YETİŞTİRİCİLİĞİNİN İŞLETME GİDER...
- KOMPOST HAZIRLANMASI
- İSTRİDYE MANTARI VİDEO TANITIMI
- İSTRİDYE MANTARI KOLESTEROLÜ DÜŞÜRÜYOR!!!!!!!!!!
- İSTRİDYE MANTARI EKONOMİYE KAZANDIRILACAK !!!!
- Başlık yok
- Başlık yok
- İSTİRİDYE MANTARININ FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR
-
▼
Kasım
(16)
8 Kasım 2013 Cuma
İSTİRİDYE MANTARININ FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR
Çocuk gibi bakım istiyor." dedi. İSTİRİDYE MANTARININ FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR İstiridye mantarlarının bir çok faydasının bulunduğunu belirten uzmanlar bunları şöyle sıraladı: "İstridye mantarları kan şekerini düzenleyen, kolesterol seviyelerini düşmesine ve vücudun yağ işlemesine yardımcı olan niyasin (B3 vitamini ) için önemli bir kaynaktır. Ayrıca karbonhidrat ve yağları enerjiye çeviren ve adrenal bezlerinin sağlığında önemli rol oynayan pantotenik asit ( B5 vitamini) için iyi bir kaynaktır. Bu mantarlar tiroit bezlerinin düzgün çalışmasını sağlayan, vücut hücrelerini radikal hasardan koruyan selenyum için de iyi bir kaynaktır. Vücut hücrelerini oksijen hasarından koruyan riboflavin (B2 vitamini) kaynağıdırlar ve diğer B vitamin desteğini de sağlarlar. Kemiklerin güçlü ve sağlıklı kılan, iltihaplanmayı azaltan ve vücut hücrelerinin büyümesini düzenleyen D vitaminini de sağlarlar. İstridye mantarları obezite, diyabet ve yüksek kan şekeri diyetlerine uygun bir besindir. Bunun en önemli sebebi ise bu mantarların düşük sodyum içermesi ve düşük nişasta oranının olması. Bu mantarlar ayrıca kolesterol düşürücü ilaç olan statin de içerirler. Bu nedenle yüksek kolesterol için uygulanan diyetler istiridye mantarı içerebilir." İstiridye mantarlarının özlerinin de bağışıklık sistemini güçlendirdiğinin belirlendiğini kaydeden uzmanlar, "Kanser tedavilerinde mantar kullanılması devam eden ve oldukça umut verici bir araştırmadır. İstridye mantarları ayrıca tütün mamulleri kullanan insanların ve bunları bırakmalarına fayda sağlamasıyla bilinir ve hatta Hepatit C virüsüne rastlanan kimselerde fayda sağlar. Hiperaktiflik, kabızlık ve anemi rahatsızlıkları geçiren insanlar da bu mantarı diyetlerinde bulundurarak faydalanabilirler ve genel bağışıklık sistemlerini canlandırabilirler. Tabii ki bu ilaçlara devam etmeme anlamına gelmiyor. İlaç tavsiyelerini doktorunuza danışmalısınız. İstridye mantarları antioksidan ve antibakteriyel özellik gösterirler. İstiridye mantarlarındaki potasyum miktarı da kalp hastaları ve yüksek tansiyonu engelleyici etki için yeterli miktardadır." ifadelerini kullanıyor.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
İSTRİDYE MANTARI ZAYIFLATIYOR:))
GOÜ Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Türkekul "İstiridye mantarını, yağ oranının düşük olması dolayısıyla kilo problemi yaşayan kişiler daha çok tercih ediyor" dedi.
Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Türkekul, istiridye mantarının, yağ oranı düşük olduğu için kilo problemi yaşayan kişilerce daha çok tercih edildiğini bildirdi. Türkekul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fakülte binasının bodrum katında istiridye mantarı ürettiklerini söyledi.Tercih edliyorİstiridye mantarının, Türkiye’de son yıllarda popüler hale geldiğini belirten Türkekul, "Bölgemizde de bunu üretmeyi planladık. İstiridye mantarı bölgemizde fazla üretilmiyor. Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Şahin’in teşvikiyle üniversitemizde ilk defa bu mantarı ürettik" diye konuştu. Mantar üretiminde yüzde 45 oranında güzel bir verim elde ettiklerini dile getiren Türkekul, istiridye mantarının, üreticiler tarafından diğer kültürü yapılan mantarlardan daha çok tercih edildiğini bildirdi.Yağ oranı düşükBirçok mantarın kültürünün yapıldığını anlatan Türkekul, şöyle konuştu: "Ülkemizde 20-25 arası mantar türünün kültürü yapılıyor. İstiridye mantarı çok kaliteli ve çok fazla ürün veriyor. Sağlık açısından da iyi bir mantar türü. Son yıllarda dünyada kilo problemleri başladı. İstiridye mantarını, yağ oranının düşük olması dolayısıyla kilo problemi yaşayan kişiler daha çok tercih ediyor. İstiridye mantarının kilosu 10-12 liradan satılıyor. Özellikle ülkemizde kışın meyve ve sebze üretim oranının düşük olması sebebiyle mantar tüketimi daha fazla." İstiridye mantarının veriminin, diğer mantar türlerine göre daha yüksek olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Türkekul, "İstiridye mantarının, et sote şeklinde tüketimi yapılıyor. İstiridye mantarının üretimi yaklaşık 40 günde yapılıyor" dedi.
Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Türkekul, istiridye mantarının, yağ oranı düşük olduğu için kilo problemi yaşayan kişilerce daha çok tercih edildiğini bildirdi. Türkekul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fakülte binasının bodrum katında istiridye mantarı ürettiklerini söyledi.Tercih edliyorİstiridye mantarının, Türkiye’de son yıllarda popüler hale geldiğini belirten Türkekul, "Bölgemizde de bunu üretmeyi planladık. İstiridye mantarı bölgemizde fazla üretilmiyor. Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Şahin’in teşvikiyle üniversitemizde ilk defa bu mantarı ürettik" diye konuştu. Mantar üretiminde yüzde 45 oranında güzel bir verim elde ettiklerini dile getiren Türkekul, istiridye mantarının, üreticiler tarafından diğer kültürü yapılan mantarlardan daha çok tercih edildiğini bildirdi.Yağ oranı düşükBirçok mantarın kültürünün yapıldığını anlatan Türkekul, şöyle konuştu: "Ülkemizde 20-25 arası mantar türünün kültürü yapılıyor. İstiridye mantarı çok kaliteli ve çok fazla ürün veriyor. Sağlık açısından da iyi bir mantar türü. Son yıllarda dünyada kilo problemleri başladı. İstiridye mantarını, yağ oranının düşük olması dolayısıyla kilo problemi yaşayan kişiler daha çok tercih ediyor. İstiridye mantarının kilosu 10-12 liradan satılıyor. Özellikle ülkemizde kışın meyve ve sebze üretim oranının düşük olması sebebiyle mantar tüketimi daha fazla." İstiridye mantarının veriminin, diğer mantar türlerine göre daha yüksek olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Türkekul, "İstiridye mantarının, et sote şeklinde tüketimi yapılıyor. İstiridye mantarının üretimi yaklaşık 40 günde yapılıyor" dedi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder